تشریح روند توزیع زینک و دغدغه واردکنندگان
مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان گفت: به گواه اهل فن زینکهایی که اکنون به کشور وارد شده و در میان ناشران و مطبوعات توزیع شده است کیفیت بسیار خوبی دارد و از جنس مرسولاتی است که از کشور چین به اروپا و امریکا صادر میشود.
به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران، غلامرضا شجاع، مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان در گفتوگو با ایبنا با اشاره به روند توزیع زینک توسط این تعاونی گفت: زینک از پنجم تا پانزدهم اردیبهشت بین ناشران و مطبوعات، لیتوگرافان و چاپخانهدارانی که لیتوگرافی داشتند و زینک پیشخرید کرده بودند به صورت محدود توزیع شد.
وی افزود: سپس در تماس با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فروش متوقف شد و جلسات در کارگروه کاغذ و زینک و انتخاب کمیته زینک در این وزارتخانه برگزار و تصمیم گرفته شد زینک ناشران پس از ثبتنام در سامانه و انتخاب لیتوگراف و چاپخانهای که لیتوگرافی دارد توسط خود ناشر انجام شود.
شجاع با بیان اینکه در این زمینه تعاونی با اخذ تعهد تاکنون نزدیک به ١٣٥هزار ورق طبق چهار فهرستی که نماینده معاونت فرهنگی داده، توزیع کرده است، گفت: این زینکها به حدود ٦٤٠ ناشر اختصاص یافته است و البته فقط به کتابهای چاپ اولی تعلق میگیرد.
وی همچنین درباره توزیع زینک مطبوعات توضیح داد: از اول خرداد زینک نشریات به چاپخانههایی که برای مطبوعات کار میکنند داده شده و تعهد گرفته میشود. سپس با مراجعه مطبوعات به چاپخانهها کارشان چاپ میشود و بیش از ٩٠ درصد مطبوعات سراسر کشور از زینک دولتی برخوردار شدهاند.زینک که یکی از موارد اصلی در چاپ سررسید 99 است امروزه یکی از دغدغه های اصلی تولیدکنندگان است.
شجاع با اشاره به راستی آزمایی در این زمینه ادامه داد: برای راستیآزمایی، کمیتهای در تعاونی هر یکشنبه تشکیل میشود و سه نفر از تعاونی که دو نفر آنها عضو هیات مدیره اتحادیه لیتوگرافان هم هستند به بررسی نشریات چاپ شده از جهت تعداد، نوبت چاپ، تعداد صفحه، رنگ همچنین کنترل فاکتور فروش چاپخانه میپردازند تا بیش از سه درصد سود منظور نکرده باشند.
وی تاکید کرد: البته نمایندهای هم از اداره کل مطبوعات کار کمیته را بررسی میکند و در صورت درست بودن سهمیه زینک، در ماه بعد با گزارش تعاونی به اداره کل مطبوعات تعیین و داده میشود و سایزهای غیرتخصصی مطبوعات و تقاضاهای واحدهایی که محصولات چاپی دارند توسط معاونت مطبوعاتی به تعاونی کتباً اعلام و تعیین میشود و تعاونی لیتوگرافان نیز فعالیت خود را با دقت و اخذ تعهد انجام میدهد.
مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان همچنین درباره راستیآزمایی زینک ناشران نیز گفت: در این زمینه ما آمادگی خود را به معاونت فرهنگی و اتحادیه ناشران اعلام کردهایم که میتوانیم این مسئولیت را به عهده بگیریم. به هر صورت زینک در اختیار لیتوگراف است و واحد لیتوگرافی نمیتواند تا ابد زینک را نگه دارد و پیشنهاد ما حداکثر دو ماه است؛ زیرا لیتوگراف سرمایه محدود دارد.
شجاع در ادامه صحبتهای خود افزود: در این زمینه قرار بود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره زمان مراجعه ناشر به لیتوگراف تصمیم بگیرد ولی متاسفانه هنوز تصمیمگیری نشده است.
وی درباره میزان مصرف زینک ناشران و مطبوعات از کل زینک وارداتی کشور نیز عنوان کرد: پیشبینی ما مصرف حدود ١٠ الی ١٢ درصد برای ناشران و حدود ٣٠ درصد برای مطبوعات است و این اعداد و آمار بر اساس تجربهای است که تاکنون بدست آوردهایم.
شجاع با بیان اینکه مشکل ما طولانی شدن پروسه توزیع است، گفت: از هفتم بهمن سال گذشته که پول زینک را دادهایم، هنوز به پولمان نرسیدهایم و متاسفانه معاونت فرهنگی تقاضای تعاونی برای ١٠درصد از زینکها را که بتوانیم بین اعضای خود با رعایت قیمت سازمان حمایت در فروش هم برای تعاونی هم فروش اعضاء توزیع کنیم، جواب نداده است.
وی با بیان اینکه غیر از تعاونی، تجار دیگر هم از این روند ناراضی هستند، یادآور شد: مساله این است که شش ماهی میشود پولمان گرفتار است و در واقع واردکننده ضرر کرده است و اینطور به نظر میرسد که دولت بیتفاوت است و این باعث میشود به دولت اعتماد نکنیم.
شجاع یادآور شد: حدود ١٥درصد سود را سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان تعیین میکند و پنج درصد مالیات نیز باید پرداخت شود، با این روش توزیع حدود 10 ماه طول میکشد تا به پول برسیم و به طور طبیعی دیگر هیچ تاجری به این عرصه وارد نمیشود و امیدوارم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هرچه سریعتر تصمیمگیری کند.
وی همچنین درباره کیفیت زینکهایی که به کشور وارد شده است نیز توضیح داد: به شهادت اهل فن اکنون یکی از بهترین مارکها و برندهای زینک انتخاب شده و در کشور وجود دارد این زینک از نوع همان کالایی است که کشور چین به آمریکا و اروپا صادر میکند.
مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان درباره قیمت نیز گفت: دراین بخش زینک تعاونی در سه مرحله وارد شد که کمتر از ١٠ هزارتومان تا ١١ هزارتومان توسط سازمان حمایت قیمتگذاری شد، زیرا در تبدیل ارز، تعاونی برای یک سوم آن حدود ٦/٥ درصد پرداخت اضافه داشت و شرکت نگارگسترهامون که همه زینک آنها را خریداری کردیم قیمت ما گرانتر تمام شد.
وی ادامه داد: علت این بود که آنها ١٢ درصد بابت تغییر ارز به بانک مرکزی پرداخت کردند و سازمان حمایت دقیقاً همه هزینهها را بررسی و رصد کرده و تعیین قیمت میکند.برای اطلاع از قیمت انواع زینک و سفارش سررسید برروی لینک کلیک نمایید.